BULRIS

Известия до корабоплавателите

NtS - Известия до корабоплавателите са друга ключова РИС технология, която е стандартизирана и се предоставя на 12 различни езика. Предоставяните съобщения са свързани с известия от отговорните институции във връзка със забрани, ограничения и особености за реката или участък от нея, поддържане на фарватера, информация за трафика, хирдографска информация, атмосферни условия, ниво на водата, ледоход. Автоматичното събиране на информация от пегели и метеостанции спестява време, човешки труд и грешки. Остава необходимостта от проверка на качеството на представените данни.

Известия до корабоплавателите е част от системата БУЛРИС. Тази подсистема предоставя функционалността за публикуване на Известия до корабоплавателите, Съобщения във връзка с водата, Съобщение във връзка с леда (ледоход), Съобщения във връзка с метеорологичните условия публикувани за българската част на река Дунав. Визуализира се карта на градовете за конкретен резултат от търсене. Потребителите на системата също могат да се абонират автоматично да получават всички съобщения по e-mail. 
Подсистемата Известията до корабоплавателите е свързана с подобни системи в други държави и предоставя търсене и показване на съобщения за съответните части на Дунав и други речни канали.
Всички възможни съобщения могат да бъдат в различен формат и техните приложения да се изтеглят.
Адресът на подсистемата е Notices to skipers http://nts.bulris.bg

NTS access
Адреси на системи за NtS в други държави:

ГерманияСловакияУнгарияХърватияСърбияРумънияАвстрия

Мобилна версия на NtS

    БУЛРИС предоставя на заинтересованите потребители и мобилна версия на Известия до корабоводителите. Приложението дава възможност за търсене на актуални съобщения свързани с ограничения и състояние на водния път, водни стоежи, ледоход и метеорологична обстановка. Данните за ниво на водата в българския участък на р.Дунав се актуализират на всеки час. За всеки водомерен пост има графично изображение на отчетения воден стоеж за последните 7 дни. 
Мобилното приложение БУЛРИС може да изтеглите от Google play logo 
s1
s2
s3

Създадено от: logo_dppi